Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

timmertrumma

 

 

silversträngar

sträcks

 

moln lutar cello till hjärta

soltoner ljuder

 

sår i fåror

droppar

av

 

guld

 

lapis lazuli

vakar vid malakitstenens knopp

 

hör

hör du

 

regndroppar

tvinnas till tråd

 

kvinnan sömmar

rosenbård

 

runt fotfållens böljande hav

 

in under valv

strömmar jordens ådror

 

 

 

kom till mig i natten

tala med vänlig stämma

sagors skimmer

lägg din arm

under min nacke

låt mig höra ditt hjärta andas

låt oss tala oss mjukt in i sömn

 

 

så faller blad

ur munnar

skrivna med hjärtats jordblod

så breder vilan ut sig

bäddas

bäddas in

 

lyssna

lyssnar

du

 

tjärnen viskar in

den röda stråkens strängar

toner

stigna ur

näckrosens rot

och roten svarar grundens mening

 

stocken snidades

av silvermånens skära till

kanoten

 

vilken för färden med

forsens timmertrumma

 

inse

inser du

 

jag brister i förmågan

att svara min vandring




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 240 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-11-02 12:02



Bookmark and Share


  Yrre VIP
berörs av denna djupt.
2017-11-09

  aol
Underbart griper stämningen i dikten tag i en.
2017-11-02

    Bo Bjelvehammar
inga stora händelser, inga små....
2017-11-02

  Änglaögon
Det finns en trolsk stämning i dina alltid så vackra ord.
2017-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser