Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Novemberiana


Våra bevingade vänner flockar sig kring matborden. Novemberkåsans trettimila står för dörren. Rönnbärs- och vinbärsgelén står på bordet. Och åter börjar vi spana upp mot Plejaderna, Orions bälte och Karlavagnen när nu markens och trädens flourescerande kulörer bleknat, och sommarens eftermäle är i skriande behov av något att skyla sig med. Under ett lätt snötäcke har naturen liksom fritt spelrum att förbereda kommande säsong. För redan nu vankas ett antal förstudier innan den hektiska våren med sina florspinnerier kan igångsättas. Och den ständigt aktuella väderkvinnans pipa skvallrar om lågtryck och snabba kast. Ombyte förnöjer, tycks således vara honnörsfrasen för dagen.




Prosa (100-ordare) av BenGust VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-02 14:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP