Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyra famntag

Jag har vandrat på spåren
av gjutjärn stenar och trä
på botten av mitt liv
och höjt blicken
fyra famntag upp
mot himlen
där röken och molngubbarna
leker tafatt

Jag har vilat under körsbärsträdet
i min morfars trädgård
på trygghetens gröna gräs
på filten med saft och kakor
och blickat mot himlen
fyra famntag upp
ovanför högsta skatan
där berättelsen
om himlens hemlighet får form

Jag fick ett livsrum som gåva
gott om plats
för fötterna mot barfotagruset
för de glada benen
den nyfikna blicken
gott om plats
att famna mamma
och springa mot världens ände
fyra famntag bort




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-03 04:36



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa det gäller att vara tacksam över livet...tänker jag när jag läser din fina text. Effektfullt med repetitionen av fyra famntag.
2017-11-03

  Marita Ohlquist VIP
Fin och tänkvärd text om livet!
2017-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP