Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: Tidigare generationer, när förra seklet ännu var ungt


Urgroßmutter

 

Till dags dato var det mormor hit

och mormor dit

dock de senaste åren

flera fågelskrin än barnbarns skrik.

 

Nu har han

den första medlemmen

i fjärde generationen

stigit in på scenen

och mormor är inte längre mormor

nu blev mormor plötsligt viktigare

kanske större, kanske äldre

möjligen klokare, nja ,,,

Urgroßmutter

- titteln kan hon bära

Men vad skall man kalla henne på svenska?

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-11-04 07:23



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Fin bild, poesi med ett budskap betänka !
2017-12-21

  Ingrid Trolle
Gammelmormor!
Vilken fin dikt du
skrivit om mormorsmor!

2017-11-04

  Eva Helene VIP
Urgrossmutter - vilken dignitet! Stoltare kan ingen vara!
2017-11-04

  Peter Stjerngrim VIP
Gammelmormor, var det jag fick lära mig att det skulle vara ...
Det tyska begreppet tycker jag dock känns bättre ...
2017-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP