Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid en sliten häll

Det ljus jag tände

i mörkrets kväll

brann stilla

en stund under himlen

 

invid en grå

och sliten häll

en av många

i gravstensvimlen

 

Det var ödsligt vid kyrkan

med kalkad mur

men lågorna var

som perenner

 

och eldarna blev

till ett tecken på hur

vi aldrig skall glömma

vänner

 

Det är där vid en eld

invid namn jag minns

som sorg kan växa

och dofta

 

och tankarna kommer

om varför jag finns.

Till den hällen

går jag ofta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 601 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-11-04 12:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Vet inte vad det värsta är, utöver att inte kunna vidtala varken döda vänner eller okända. Det går inte att få några svar från dem, inte ens på frågor som 'varför?' Som tur är finns en del kyrkogårdar kvar, trots många översvämningar i världen. Har religionen medfört en bra sak, så må det vara uppteckningen av levande och döda. Samt en plats att begrava minnen på. En text som får de små grå att leva och vimla.
2017-11-05

  soligajag_1 VIP
Så vackert att det berör in på djupet
av själens inre.
Elden brinner ännu . .
2017-11-05

    ADI Nehlin
Så oerhört vackert och berörande
2017-11-05

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Bra att du rimmar ibland
Vänner är perenner
Det var en bra och ny tanke

2017-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP