Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Jag är här oavsett vad du kallar mig"

Det fanns en tid
då tilliten fick plats i ett nålsöga,
Du tog nålen och
sydde en filt

Lade den över
min spruckna kropp
som förfrös i sin egen skugga

Det fanns en tid
då jag vilade mitt huvud
mot din bröstkorg
lyssnandes till hoppet där innanför,
radiobruset ifrån
månlandningen

Du byggde en stege ut i universum
Sa åt mig att släppa taget
jag trodde på tyngdlöshet
när jag var med dig

Jag svalde till och med stjärnorna den sommaren
för att överleva

Vi var som Pluto
in och ut ur definitioner
och när jag kom för nära
slungade du mig bort

Så att jag inte skulle falla tillbaka
in i gamla
omloppsbanor






Fri vers (Fri form) av Qadira
Läst 393 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-11-04 19:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
yes. du är toppenbra. gillar dina texter. mycket.
2017-12-01

  objekt3
Fint

2017-11-06

  Kjell-Gunnar Bergman
Det finns närhet och närhet detta beskriver den där närheten som är
djupare och som vi alla längtar efter.
2017-11-05

  Bo Himmelsbåge
Fin o spännande dikt med många metaforer för relationer med andra
himlakroppar...!

Särskilt fäste jag mig vid:

"Det fanns en tid
då jag vilade mitt huvud
mot din bröstkorg
lyssnandes till hoppet där innanför,
radiobruset ifrån
månlandningen "
2017-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Qadira