Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I gråheten

Och blicken. Ögonen. Långa. Det var den bittraste scenen. Vandringen längs de slingriga gatorna. Omärkbara övergångar mellan natt och dag. Ett hölje mellan världen och jaget. Depression, säger vissa. Och kort skymtar vi en annan värld, då tillståndet plötsligt ljusnar. Och då karaktärerna blir varma, ett varmt samspel, och dess förfall. Och vältrandet i ironi och smärta genom absurda möten. Sedan kommer kärleken. Kärleken som vrider om själen, kyler ner den ytterligare, dimman hårdnar under höljet. Sedan kommer tårar. Tårar på kinderna, tröjärmarna. Det vackra i att gråta. Pärlorna som förgyller bokens gråhet.




Prosa av Strykaren
Läst 374 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-05 01:34



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
orden kommer någonstans ifrån griper tag i kragen blir torr i strupen
<3


2018-02-23

    mögel
Som stämingsmusik, orgel, cello.
Bittraste var ett hysteriskt känsloladdat ord
2017-11-06

  Elementary
Det var ödet att läsa denna just i detta ögonblick och orden bara vrider ur mig allt jag känner som jag kan avlasta i din dikt, känner igen beskrivningen men det är något mer, något ännu mer med texten, du framkallade som en multiplex dimension med dina ord, där svart är vitt samtidigt. Magi.
2017-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Strykaren
Strykaren

Senast publicerade
Slut
I gråheten
Högupplöst
* Se alla