Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dag på badhuset


Ett ögonblick av vi.

Vi kastar oss ut och låter vattnet föra oss ner.
Snabbt glider du tätt intill mig. Farten ökar, vi glider tillsammans
längst banans kurvor. Upp på kanten, mot andra kanten.
Jag håller om dig medans vi fortsätter följa vattnet.
Ljudet är öronbedövande av barnskrik.
Plötsligt infinner sig ett ögonblick av själslig tystnad,
jag håller om dig min livsfrukt medans vi flyter fram genom vattnet.
Du och jag, världen står still och i detta ögonblick är det vi.
Vattnet för oss dit den vill men vi ligger nära varandra och låter inget komma emellan.




Fri vers (Fri form) av Kjell-Gunnar Bergman
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-05 09:54



Bookmark and Share


  Yrre VIP
ljuvlig denna!
2017-11-09

  M73
Ett ögonblick blir ett vackert minne.
2017-11-06

  Öknens Ros VIP
Ett ögonblick av fullkomlighets tystnad och stillhet, fint beskrivet.
2017-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Kjell-Gunnar Bergman
Kjell-Gunnar Bergman