Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt direkt ur märkligheten..


ännu en gång frågar jag dig

 

Så frågar jag dig om vintern. Säg,
sjunger inte fåglarna i en dovare
ton, bleknar inte kinderna istället
för att rosas. Vaggas då inte spädbarnen
till ro under plädarna. Jag vet inte om
jag hör skriken längre.

Jag frågar dig om vintern. Kom den
inte tidigt i år, säg mig. Faller inte kylan
in under huden på ett märkligt sätt.
Och om jag ger mig ut på isen redan,
håller den då. Jag frågar dig om vintern.

Jag väntar på våren, sommaren och
hösten. Vintern är förbrukad. Smutsad
som snö på asfalten när våren gör sitt
inträde. Jag väntar på rening. Lindring
och förtröstan. Tillit och vakna nätter i
samförstånd. Jag väntar på sommaren.
Nakna bad i näckrosland. Höstens höga
luft och lingon som aldrig blir plockade.

På håll hör jag musiken, det enda som lenar.




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 836 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2017-11-05 16:10



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
visst kan här läsas om metereologiska årstider men även om känslomässiga...om man törs...om man vill...om man själv har behov av det...som alltid kan kerstin skriver betyda både och
2017-11-08

  Blomma-Stjärna VIP
Förtrollande om årstidernas tag - diktjaget lyckas manövrera undan vintern, men ändå tillåta sig en viss nyfikenhet! makalöst bra!
- en lenande lindring väntar - snart nog slår näckrosorna ut!
2017-11-06

    ej medlem längre
väntar på våren
vilar under regnträdet
gömd i mossan.

2017-11-06

  Silverstripe
Du har skrivit en pärla! En skimrande sfär av text rakt in i tiden. I kylan och hettan av det som är och det som skall komma. En text att märka!
2017-11-06

    ej medlem längre
Poesi i sin fulländning! Mästerligt, underskönt, glasklart!
2017-11-05

  Goraxy 89 Orion VIP
Vintern och snön måste man tycka om, för den är Obligatorisk - Okej - snölandskap i glesbygden och köra sparkkälke över blanka isar kan jag gilla men stadsvintrar med halka och risken att dödas av fallande isklumpar och smältmedel som fastnar under sulorna och lämnar mörka stråk överallt - NEJ TACK !
*
Din prosadikt är i sig nog ett mästerverk, vilket man ju förväntar sig från din gåspenna !!!
2017-11-05

  Svartsilver
Jag frågar också om vintern.
Varför jag så plötsligt saknar den,
hur snön, i alla fall i början ligger så klar.
Sen är det lovorden om våren
en längtan som spränger bröst.

Tack för din dikt, den är sagolikt vacker.
2017-11-05

  surface to air
"Tillit och vakna nätter i
samförstånd. Jag väntar på sommaren"

Vackra bilder!

2017-11-05

  Anya VIP
Jaa visst känns det så....jag väntar också på våren, sommaren och hösten. Men jag har bestämt mig, ska banne mig tycka om vintern. Det går så där.

En mycket fin text med hög igenkänningsfaktor.
2017-11-05
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP