Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frusen Poesi

 

         ~~*~~

 

 jag sitter trött här...
vid det tomma kala torget

vid den frusna fontänen
kylan isen höghusen

jag är själv
den kantstötta stenen

som längtar att slipas len
fastän timmen är mörk
o verkar avlägset sen


minns min väna saga
som ung nyponrosbrud
i främmande länder
då du smekte ömt min hud
på långa soldränkta stränder

då levde jag min dröm
var en sann poet
mitt liv var en varm ström
av poesi där läsarna grät

på nätterna gungade vi via
månskenets gula gondol
på dagarna sov vi i det fria
under oasens gröna parabol
fulla av syre o fulla av liv
solrosor sträckta mot planeter
mot himlens tidsfördriv
ohh...  oss evigheten giv


nu är dagen grå
så skuggigt fruset tung

jag skrev ett långt brev
till södern o dig evigt ung

idag fick jag mitt svar
jag snökysst grand old tante

adressaten okänd
brevet ligger kvar
á la poste restante


då skrev jag en kontaktannons
hoppades på fin respons

i mitt sinne är jag ju bara
ett skört maskrosbarn
fastfrusen i nuets tjälskottsgarn

undertecknade annonsen
”hopp om evig vår”

tänkte att den kanske
kunde lindra läka mina sår

i en tid som dina händers
fulla värme får


då kom du...

mitt fjäderpennsomskrivna svar
vi möttes vid frusna fontänen
en röd nejlika i blå kavajen du bar
med silvervågor i ditt hår
påskliljors ångande tecken på tö
i spåren där dina svarta lackskor förför
ditt leende blekte långa svåra år

som lade sig ned för att dö...
bland blåeld
o bland snö

 

    ~~*~~

 

 

© Bo Himmelsbåge

 




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 758 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-11-06 00:03



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Du kan du med bravur frammana känslan... Mycket bra gillas skarpt!
2017-12-30

  ResenärGenomLivet VIP
En vacker, vemodigt skriven dikt...fast jag tycker om överskriften, den påminner mig om att den skrivna poesin fortsätter att leva och finnas till, även i frusen form...
2017-11-12

  Sommarina VIP
Om Livet och längtan läser jag här. Sköna minnen och iskall bild.
2017-11-07

    ej medlem längre
Frusen livssaga om den längtande sköna som genom besvikelser och missräkningar äntligen fick sin längtans svar.
2017-11-07

  Kjell Åhsberg
Stel frusen kärlek tinar upp och blommar vid mötet med den länge saknade.
2017-11-06

  Chawa VIP
Åh vilken ömsint skön poesi du skriver - här ur ett kvinnligt perspektiv! Vackra stundtals fantasifulla allitterationer och ett mycket fint avslut om när kärleken äntligen hittade hem. Också jag fick drömma mig bort en stund och det tackar jag varmt för!
2017-11-06

  Eva Helene VIP
Vilken fin och tänkvärd livsberättelse i diktens form. Den får mig att fly hän för en stund på fantasins vingar. Musiken så välvald och vacker därtill.
2017-11-06

  Ingrid Trolle
En mycket vacker
beskrivning av ett
ensamt,kallt liv.
Allas vår längtan
efter värme och
ljus.

2017-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge