Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Spår i vinden


Våra liv suddas ut av tiden
vindarna sjunger
bergen nöts ned av regn
havens vågor färdas fritt
från källorna rinner klart vatten
solen värmer
de som ännu finns kvar
nu är det sent på jorden

Men om det inte blir så
ingen lever kvar
vem skall sörja oss
ingen, ingen

Jorden kan läka sina sår
Vindarna sopar bort våra spår

Men ändå, hoppet
några, de klokaste, kan leva
leva av det jorden skänker
nära friskt vatten
akta det sköra
ni få

Ni kan berätta våra sagor
sjunga våra sånger
låta legenderna leva

Gå längs stränderna
lämna nya spår.




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-03-23 16:42



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Vi bär framtiden i våra händer till kommande generationer bör hållas varsamt!
2018-03-24

    Ordkonstnär
Återberättandets kraft. När man är borta, är man borta och det enda skydd som finns mot döden är när historien lever vidare. Man drunknar i sorlet men en dag kanske någon läser dina ord, känslor, tankar minnen och människor får återigen liv.
2018-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP