Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nära Döden

Han ringde ibland ,vill du följa med.
Båten hade nya segel
när vi lagt ut brukade han ta fram två glas vin
vi skålade och njöt av sol och vind
Det behövdes inte många ord
vi var vana seglare bägge två.
Jag träffade honom på vägen senare på sommaren
han var på väg till sjön
jag på väg hem
Vi pratade en stund om väder och vind
Två veckor senare fick jag reda på att han hade hängt sig
endast två dagar efter vi hade träffats
Tänk så lite man vet om en människa.




Prosa (100-ordare) av Kungskobran VIP
Läst 818 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2017-11-06 04:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
depression är en allvarlig sjukdom.
2018-03-02

  Carl Mikael Fäldt
Förutom att du skriver med ett idiom jag känner igen-kan jag rekommendera din text!

Värdefull och vis!
2018-03-01

  Fulbergarn
en sista resa med nån han tyckte om
2018-02-11

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Bra beskrivet om det tragiska i livet.
2018-02-02

    Jag är fan större än Sartre VIP
Jävlar vad bra det här var! Häftigt och chockerande om livet.
2018-01-16

  DominiQueen
Så gripande och sorglig för Dig.
Vackert skrivet det vardagsnära, påtagliga som vi nog alla kan känna igen hos i och relatera till.
Tyvärr är jag familjär med livsmärtan som får en att vilja hoppa av och ända detta pågående liv. Självmord, men hänsyn till anhöriga och sedan jag var liten, min tro på reinkarnation har stoppat mig. Jag vill inte börja om, utan försöker ta mig igenom min livslektion. Hur ont det än gör.

Undrar hur Din vän har det nu.
Fann han det han sökte?
Om han sökte? Kanske vill han bara utplånas? Eller ville han som jag bara komma hem till en värdiga plats, en plats där fred och godhet råder?
Vi vet ju inte, men jag tror vi får svar.

Vet Du? Jag vill i alla fall tro han har det bra, ja det tror jag. Absolut.

LoveShine
DominiQue
2017-12-25

    Peter Söderqvist
En sorglig men tänkvärd text.
Väl skrivet.
2017-12-22

  Freï von Fräähsen zu Lorenzburg
Hu så sorgligt! Vackert skrivet
2017-11-15

  i af apa
Lite vet man.mycket vet man inte alls...
2017-11-14

  Anya VIP
Starkt. Jaa det syns sällan på människor att de är deprimerade och har självmordsplaner.
2017-11-11

  Stay Golden
Det finns stor sorg i denna världen
2017-11-07

  Blomma-Stjärna VIP
Självmord -
- ju närmre vän man är, desto värre vivlar tankarna runt; fanns det chans att förstå, att möta upp, att förhindra döden?
- Han var på väg till sjön , vi pratade om väder och vind - allt verkade så vanligt och vänligt trevligt! -
- en chock för dig förstås att få besked om hans våldsamma död!
Bra skildrat!
2017-11-06

  Ingrid Trolle
En chock och ännu
ett bevis för hur svårt
det är att nå varandra
för ett allvarligt samtal
t o m då man seglar
tillsammans.
Fint skildrat här.
2017-11-06

    ej medlem längre
Ett sårigt minne att veta.

2017-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP