Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens röst

Det brinner ett ljus
i kvällens linda
ensamheten falnat
skuggor andas frid
En hand i mörkret
mötet med någon
skuggorna reser
där i kärlekens tid

Blickar som talar
de tystas förening
samtal med själen
tillit och tröst
Dialog där i mörker
vördsamt i stunden
svårmodet sjunker
kärlekens röst

Det tänds en låga
där vinden mojnat
allt för sinnet
förhoppningens ljus
Två händer mötas
ensamhet hävs
himmelens glädje
behaglighetens rus

Ögon som glittrar
omfamningens gåva
kramen i mörkret
likt en tillgiven höst
Handling i försoning
för det som var fel
steget för framtiden
kärlekens röst

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 502 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-11-21 10:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Skrivit med stor inlevelse!
2017-11-29

  ResenärGenomLivet VIP
Kärleken tänder lågan...så fint...
2017-11-24

    Dan Myrbeck
Finstämt om tvåsamt.
2017-11-24

  M.Eta
Fint med harmoni i texten!
2017-11-22

  Nils-Robert
Härligt diktat om försoning.
2017-11-22

  StinaJ VIP
Vacker poetat.
2017-11-22

  Ingrid Trolle
En vacker och berörande dikt
som man läser och läser igen.
Så varm och mjuk tillsammans
med en fantastisk bild.
2017-11-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Kärlek som ler
gör att den ger
inte bara om det
man ber, utan
oftast mer...
2017-11-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Kärlek som ler
gör att den ger
inte bara om det
man ber, utan
oftast mer...
2017-11-21

  Palett
Underbart vacker Kärleksdikt !
2017-11-21

  överlevaren VIP
Fint fångat...ord med kraft av varm kärlek!
2017-11-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Som alltid underbart diktat, med stor känsla.
2017-11-21

    ej medlem längre
En vacker och känslig dikt
till en fin bild
målad i hoppets färg
2017-11-21

  Anya VIP
Kramen i mörkret får mig att tänka på min gamla mamma som berättade att hon fick godnattkram av personalen där hon bor. Sånt värmer.
2017-11-21

    ej medlem längre
En riktig poetisk pärla!
2017-11-21

    ej medlem längre
Underbart fint som vanligt..
2017-11-21

    ej medlem längre
Du skriver så det känns i både själ och hjärta.
2017-11-21

  Marita Ohlquist VIP
Berörande och vackert i kärlekens namn!

2017-11-21

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker kärleksdikt och
skickligt fångad bild därtill.
2017-11-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO