Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inom mig

Inom mig
håller jag

en äldre förnöjsam man
aningen böjd

en flicka
hängiven men naiv

Gamlingen har en katt i sitt köksfönster
och en trave böcker med visor
och en varm kopp kaffe på bordet

när de kära grannbarnen vinkar
då blinkar han spjuveraktigt
leende

När den unga vaknar
vill hon leka flicklekar
fläta, sy och prova kläder
dansa med en gyllene solfjäder
och drömma om ett land med gyllene kupoler!

Jag vet att jag mår bäst
när jag förmår att samsa
den gamle med den unge!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-11-06 18:51



Bookmark and Share


    MichaellQ
Gillar hur du får dina ord att leva...
2017-11-19

  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2017-11-14

  Anya VIP
Jaa det gäller att hålla sams med alla sina jag....både den unge och den gamla. Fint gestaltat här. En text att komma tillbaks till. Sparas.
2017-11-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Livsbejakande och lekfullt, skriver du om hur dina inre jag får samsas i lek och allvar.
2017-11-07

  Tor-Björn Gustavsson VIP
En skön beskrivning av en positiv levnad
utan indelning i barn eller + 55.
Kram. TBG.
2017-11-07

  ULJO
En helt underbar text
2017-11-07

    ej medlem längre
Väldigt fint skrivet. Jag funderar över om personerna är verkliga förebilder, sagofigurer eller delpersonligheter.
2017-11-06

  Marita Ohlquist VIP
Underbart glädjande text om en fantastisk och givande relation!
2017-11-06

  aol
Ja bäst är när man kan hålla balansen mellan ung och och gammal det kan vara tufft men det går, bra skrivet,
2017-11-06

    ej medlem längre
Vilken underbar beskrivning av de inre jagen som samsas om utrymmet och kompletterar varandra till en stark personlighet.
2017-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP