Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikt direkt ur märkligheten..


vacklande stolt

 

du sa mig, att islossningen nu var grönare
och att våren aldrig tvekar
jag bekänner färg i gryning och letar
bevis i skymning
solen föll över mina marker
kanske var vi aldrig där

du sa mig, där man letar finner man
och att hösten närmar
jag stryker din panna, kysser
din måne i nedan
där dagen är som mörkast

jag la, all min tillit
vägde aldrig
för
eller emot
låt dig smeka in den dag

du sa mig, att stilla
sig en liten
så sakta stund, så
lite




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 477 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-11-07 12:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En skön pendelrörelse mellan gryning och höst, mellan att söka och att finna, och att stilla sig i tröst. Magiskt!
2017-11-07

  Nils-Robert
Fin text om det komplexa tillvaron mellan två
2017-11-07

    ej medlem längre
vacker text.
2017-11-07

  Blomma-Stjärna VIP
skön text -läser flera gånger - tack!
2017-11-07

  lodjuret/seglare VIP
Undrar ibland då jag ser en kvinna stryka med försiktig hand över huvudsaklig hårväxt på annan. Hur länge har paret suttit där och väntat? Går tåget eller flyget idag. Har pennan flyt sedan i påsk eller gick sommaren förbi som i gullregnets månad?
2017-11-07

    ej medlem längre
många ljuspunkter glimmar på himlens duk då vi söker upplysning.
Tack för skönaste sången idag.

2017-11-07

  Goraxy 89 Orion VIP
En märkligt skön dikt som likt en sång sakta synes tona ut nånstans bortom horisonten och förklinga !
2017-11-07
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP