Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att ständigt jaga hjärtan som inte kommer slå i takt


ok. man kan bryta mitt skenben som ett kycklingben ungefär, säger du. för jag är bara en av fem miljarder människor som har tre gånger tankar var för sig, eller människor som möjligtvis försvinner om man lämnar rummet. varför finns det inte fler alternativ? varför måste trädet falla eller inte falla? höras eller inte höras? är någon där? varför måste mitt ben brytas eller inte brytas? jag vill inte förlora mer fotsteg. stå still en stund och lyssna.

varför ligger min vad så blank mellan dina fuktiga händer? jag har försvunnit tretton kilo sedan oktober. det handlar inte om Gina tricot, din kärlek, utstickande höftben eller kåta blickar. det handlar om att det är lättare att dö långsamt än att fatta ett beslut. jag är helt enkelt för feg. jag är rädd. och ögon brinner inte längre särskilt mycket. men kyssar faller faktiskt ärligt mot dina ögonlock och bort dina tårar, även om du inte tror det. kärlek finns aldrig där man förväntar sig. och oftast kan jag inte ta emot den kärlek som förtjänar det. det smäller nyårsraketer utanför. och inte ett till nyår. inte ett till år. inte mer nytt. och lova inte mer. och inte mer. jag vill inte. älska inte mera.

jag äter stesolid som jag lovat att inte äta och jag ger bort mitt ritalin till thaiboxare. varför skulle jag. är det verkligen mig det är fel på. är det du som är fel. är det jag som är fel. är det du som är fel. är det tanken på vad som är fel. är det handen på låret och strumpbyxor och den där skiten med pedofilerna som jag skrivit mig skittrött på. är jag kåt kan jag alltid käka ett piller.

du vet att kärlek är att ständigt jaga hjärtan som inte kommer att slå i takt. du vet att kärlek är ett nyårslöfte som lovar stekt majs mellan någon annans läppar. du vet att nyår är hopp från balkonger från sjunde våningen. du vet att nyår är någon som torkar upp bitarna av fallna själar under Turning torso. och du vet att min kärlek är de där bitarna.

du vet att jag är inte substansen. jag är inte den rätta substansen. och jag vet att du tycker det är naivt att jag tror att människor inte är en tanke utan att människor är sex miljarder gånger tre tankar varje tionddels sekund. jag vet. jag andas mest bara. och i varje andetag försvinner kalorier, och älskling. det gör att jag inte kan tänka rationellt.

jag tror jag är unik. men jag vet inte vad som är sant. så jag skapar rum som är mer som jag tänkte det när jag var sju år. på en skärm. och min mamma tror det är kört. att jag borde få pengar bara för att vara störd.

nyår är fall genom luften.
och kanske är jag narcissist för att jag tänker så.




Fri vers (Fri form) av överbergen
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-07 17:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Alltså, dina texter är så jävla bra.
2017-11-07
  > Nästa text
< Föregående

överbergen