Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skillnaden mellan att vara Trasig och att bara vara Dålig

Man tänker sig att skillnaden mellan att vara Trasig och att bara vara Dålig är att det ena är Jag och det andra är inte det.
Det andra är något externt som saboterar för Jag.
Något man kan bli av med.
Bli Frisk från.

Om man är Fel kan man bli lagad.
Bli som man Ska vara.
Om man är Dålig är man bara dålig.
Det finns inget sätt man skulle vara istället.
Det finns bara sätt som Andra, Bättre Andra, är.

Men det kanske inte är så det fungerar.
Det kanske inte finns något Jag under alla lager av trasigt.
Alla lager av trasigt kanske är det som är Jag.
Skillnaden mellan att vara Trasig och att bara vara Dålig kanske är vad det finns för förväntningar.
Om Bättre är något man kan bli eller något man borde ha varit.

Och man kanske intalar sig själv att det är bättre att vara Trasig än att bara vara Dålig.
För är man Trasig kan man bli lagad.
Man kanske intalar sig själv att man är Trasig, inte bara Dålig, för att man vill inte att det ska vara permanent. Man vill kunna bli lagad. Fixad. Frisk.
Man kanske intalar sig själv att man kan bli lagad så mycket att man inte försöker göra det bästa man kan av den Trasiga/Dåliga versionen man är.




Övriga genrer av pyre
Läst 475 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2017-11-07 18:12



Bookmark and Share


    Naomi Sand
Och kanske är man trasig utan att veta att någon försöker laga en. Hoppet att vara trasig är ju tillslut det som är starkare än verklighetens dålighet!
2017-11-23

  Stay Golden
Mycket tänkvärt.
2017-11-07
  > Nästa text
< Föregående

pyre
pyre