Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Siorapaluk

 

 

Hundarna på Grönland

jägarna

hundratjugo mil norr

om Polcirkeln

kvinnorna rensar skinnen

med en ulu

och tuggar dem mjuka

 

Jägaren som är japan säger:

"Vinden var väldigt annorlunda i år,

jag kom hit på 70-talet och blev kvar"

 

De äter kiviaq

på vintern

i byn 

67 bofasta

och barnen

leker

 

Istäcket

minskar för

att havet är för varmt

"We are the human face of the climat change"

 

Hundarnas namn:

Barack Obama

David Beckham

Angela Merkel

Condolezza Rice

snön faller

men vädret

har förändrats

och forskarna borrar

i isen

och dricker congac

 

Medan havsisen krymper

spelar barnen fotboll och hundarna

drar män

i isbjörnsbyxor

" På den tiden hade vi nog med mat till oss och hundarna"

 

Livet förändras

isen smälter

människorna svälter

och man bygger

shoppingcentra

när oljebolagen borrar

hål

sjunger kvinnorna i sina broderade

stövlar vid foten av en rulltrappa

 

" Are the capitalistic way of thinking really a way of living?"

 

"Vi vet inte vad som kommer att hända våra barn"

"Den traditionella kunskapen kommer att försvinna"

 

Hundarna på Grönland

rullar ihop sig för att

somna

80 centimeter till

sen kommer de att sjunka




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 423 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-11-07 23:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
innanför vardagsskulden
stiger Vi igen, +
2017-11-08

  i af apa
Snyggt berättat! Jag har läst om japanen som flyttade till Grönland, jägaren.
2017-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo