Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
08.11.2017 Onsdag. Nu försvinner solen.


Köldknäpp

 

Kylan biter sig fast i fönsterkarmen. Vintern är här. Små fåglars hjärtan bultar ihärdigt mot fågelbordet. Ändå har jag aldrig sett ett soppkök för nödställda. Höstens svampar går i ide och syns inte igen. Och kärleken går på tomvarv. Nu blir vädret grått och dant, tills vi omsluts av nordens vita dödliga kalla järngrepp. Ofruktsamheten väller in över trösklarna.

Och jag som inte skaffat någon biljett ur ensamheten.

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 582 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-11-08 19:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En text som har en elegant avvägning och skapar därmed inte det tomrum som skulle kunna vara förödande. Orden är igenkänningsbara och bygger längs den tonen tröst. Den ensamme blir inte längre ensam.
2017-11-09

  Peter G VIP
Köld ute och köld i själen; en vacker och eftertänksam text!



2017-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP