Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk så det kan gå


den svenska modellen

i den kriminella världsen
kallas dom
som är ansiktet
dom som är betalda
för att stå för verksamheten
'ofta för målvakter
om det går illa
kan dom få långa fängelsestraff

i den politiska världen
kallas dessa människor
i statlig tjänst
ofta för generaldirektörer
är det kommuner
för kommundirektörer
de är dessa som sysslar
'med samhällets smutsiga verksamhe
som att skicka flyktingar till helveten
eller att ta bort assistans
från handikappade

när vanligt folk blir förbannade
och dom tvingas bort
får dom avgångsvederlag
som dom kan leva gott på
livet ut

politiker dom flyter ovanpå
och fattigpensionärer
kan få en ny hög av
gamla tidningar
att sova på
under någon pressening

detta är också
på sätt och vis


den svenska modellen





Fri vers av tom boreland
Läst 466 gånger
Publicerad 2017-11-08 22:33

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland