Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Å ena sidan...

De som är på ena sidan
tar in världen genom sina sinnen
De som är på den andra sidan
finns bara genom andras minnen

De som är på den ena sidan
lever i dagar som är fådda
men de som är på den andra sidan
har bara dagar som är gådda

De som är på den ena sidan
kan tro att de behärskar världen
men som de på den andra sidan
gjorde världen, sådan är den

De som är på den ena sidan
kan se fram mot tusen år
men de på den andra sidan
är i tidevarv som går och går

De som är på ena sidan
har möjligheter att beakta
men de på den andra sidan
har bara ovedersägliga fakta

De som är på den ena sidan
har ett ansvar för vad som sker
De som är på den andra sidan
kan inte göra något mer

De som är på den ena sidan
kommer snart att vara på den andra
för till den andra sidan
måste vi alla vandra

De som är på den ena sidan
kan tänka att de går mot evigheten
men det är alla tillsammans
som utgör mänskligheten




Bunden vers (Rim) av stenhur VIP
Läst 518 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-11-09 13:14



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Filosofiskt och
mycket intressant
2017-11-14

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så tjusigt diktat! Gillar mycket!
Tack
2017-11-10

  Nanna X
Fina filosofiska rim!
2017-11-09

    Rafael
Just det. Så är det
2017-11-09

  walborg
Intressanta tankar om tiden och evigheten
2017-11-09

  lodjuret/seglare VIP
Läst och lagd till mina... Upplevelser. Det har någon så som förnuftigt sagt. 'De hänger på pocenten'
2017-11-09
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP