Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till det försvunna



Din pupill öppnar
upp sig som du vill

Inbäddad i en regnbågshinna
Ser du en Fiskdamm bland
Höstlöv och klippta parkbuskar

Där du sitter högt inuti en
Dubbeldäckarbuss och ser
ner på tillvaron i Brexit land

Tillsamanns med miljoner varelser
som med sina pupiller fotograferar
av omgivningen i olika färger
runtikring sig själva

Har du råkat se in mot ett
stort svart fönster
där något iakttagit dig

Och sedan sett en gåta
komma ut från en gågata

och träffat dig med sin fråga?

Vad var det nu du
missade att se. ..

Innan bussen försvann bakom
ett glittrande hörn av verklighet

***
Ohh, man letar och
letar efter det försvunna

finns fantasin verkligen
eller är allt bara
en verklighet i fantasin

Som kort snarlikt
nosar
på vår skugga

och sedan med viftande svans
snabbt drar vidare

till någon annan Föreställning
i tillvaron

under vandrande
moln att beskåda











Fri vers av Sefarge VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-11-09 15:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du ger oss ögon att betrakta med men vi vet ännu inte, riktigt, om vi ser verkligheten. Det första man blir blind på är ju ögonen - om det visas verkligen i din text!
2017-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbart fin dikt om vad våra ögon registrerar av skeenden i vår tillvaro.
2017-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP