Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


närmare gud till mig

 

I min kvinna växer urgammal skog, svarta hav och silvermossa. Ett nav lindar trådar sköra och själar gör sig fria, så vet de precis vart de ska. Aldrig min. Jag lever fortfarande i fler frågor än svar och länge trodde jag att jag kunde förklara mig fri. Jag släpper taget och överlåter mig till min gud. Det finns snart inget annat sätt.

I drömmen gungar jag så högt att jag flyger.

Förundrad känner jag ingen rädsla.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 601 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-11-09 23:16



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
känner en kolossal längtan...både att kunna sväva och att helt försvinna från en lång, djup smärta
2017-11-20

  Rosmarin
Prosa? Är det inte snarare en prosadikt? Så bra skrivet, förtätat, fräscha metaforer. Jag stannar till redan på första raden och läser, läser om, smakar på den.

"Jag lever fortfarande i fler frågor än svar och länge trodde jag att jag kunde förklara mig fri." Den här berör jättemycket. Så sant! det är väl en mognadfråga egentligen, att inse att det finns fler frågor än svar och att det bästa är att vila i det. Själv tänker jag ,att på sätt och vis blir det mer frågor ju äldre man blir, och dom i sig ger ju ändå nån sorts riktning.
Tack för en fin text!
2017-11-17

  Goraxy 89 Orion VIP
Starka reflektioner om varandet. Ingen kan förklara sig fri - Frihet är ett tillstånd (en viskositet) En del kallar Gud för Universum, men det kvittar för dom flesta förstår att där finns något större än mitt ego.
Har jag inte sagt förr att livet är en dröm med mörka inslag ibland?
2017-11-10
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP