Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en uppmaning


Dröm

Dröm…
i en rusande värld
Dröm…
vänta inte på mig
Dröm…
se dig inte om

Spring som du vet vart du vill
Som om drömmar har ett mål
Spring förbi de som står still
Som när vinden blåser snål
Spring bort från mörkret intill
Som från själens svarta hål

Dröm…
i en tid av tvekan
Dröm…
vänta inte en stund
Dröm…
se en blomstrande värld

© Peter Söderqvist




Fri vers (Fri form) av Peter Söderqvist
Läst 475 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2017-11-10 08:01



Bookmark and Share


  Syrran77
Gott nytt 2018!
Denna dikt är mitt motto för det nya året.
2017-12-31

  Ninananonia VIP
Vacker uppmaning i dina ord.
2017-12-01

  Hopplös själ
Måste säga att denna är spännande!

Jag själv läser in två kanske motsägelsefulla saker.
1,Att man ska agera för att nå sina mål och göra det nu!
2,Att man ska stanna upp och tänka till

Eller är de verkligen motsägelsefulla?
När jag tänker riktigt noga så är de nog inte det men....
man kanske ska hitta en balans mellan dem!

Den som springer hela livet kanske aldrig stannar upp för att njuta av vad man åstadkommit!

Den som däremot bara tänker däremot kanske ångrar allt den inte gjort!

Kanske inte alls din intention men så reflekterade jag i alla fall!

Hursomhelst gillade jag tvetydigheten!

2017-11-25

  Cikoria Blå VIP
Du ÄR poet.
2017-11-23

  Marita Ohlquist VIP
Det sista stycket är en stark avslutning på en bra text!
2017-11-13

    Ken Cassel
Bra
Funkar för mig i alla fall. Peter...
2017-11-12

  Alysse VIP
En uppmaning
målat i ord med så
mycket att finna
däremellan
om drömmar
i livets verklighet
och mitt hjärta
skapar sin egen
tolkning



2017-11-11

  Syrran77
Denna borde läsas vid nyårsslaget på Skansen!
2017-11-10

    ej medlem längre
Wow! Starkt skrivet! 5/5
2017-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Många känslor, väl beskrivna i "flyktiga" ord, som uppmanar till att följa sina drömmar. Jag önskar att jag hade gjort det ...
2017-11-10

    ej medlem längre
Det var flykt i denna otroliga text
mångbottnad

2017-11-10

    ej medlem längre
En mångbottnad text, bra!
2017-11-10

  DavidM VIP
Mångbottnat alster som ger flera känslor samtidigt. Ser människor som springer och människor som är stilla. Gillar texten mycket. Bokmärkning.
2017-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist