Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikten


Om jag inte vågar vara ärlig
skriva sanningen
När ska jag annars våga?

Dikten som lyfter lögnen
lyfter svårmodet och det
som man inte vill kännas vid
inte ta i

Det är med pennan i handen
som skuggorna lämnar kroppen
Slöjor som lättar som dimman,
om morgonen

Hon använder det som ett drivmedel
transformerar skiten
Får det till något som andra kan njuta
använda att lyfta sig själva

Förstå vilken rikedom poeten besitter
Var dag får skiljas från sitt förflutna
Låta ondska och vämjelse förruttna,
skingras med ordens kraft

Sången den stilla











Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-11-10 09:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar din text mycket. Mvh annokas
2017-11-10

  Kubla Khan
Fint skrivet om känslans metamorfos!
2017-11-10
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP