Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vilken färg har ångest

Ni säljer ju det mesta här och jag undrar om ni möjligtvis har lite ångest att sälja, sa mannen.

Precisera er, precisera er, vilken typ av ångest söker ni efter, det finns ju massor att välja på, svarade kvinnan bakom disken.

Det går faktiskt bra med nästan vilken som helst bara den har en ordentlig karaktär, sa mannen.

Er har jag sett förut, var det inte ni som var här inne i förra veckan och frågade efter tungsinthet med en aning av missmod, var det inte ni utbrast kvinnan.

Jo det stämmer, men jag träffade en gammal vän strax efter det jag varit hos er och puts veck med hela rasket, jag blev glad, utstötte mannen korthugget.

Jag tror ni behöver gå i terapi för att förbättra er insikt i frågor rörande ert förhållande till er själv i dylika frågor. Vad skall ni med ångesten till förresten frågade kvinnan.

Jo jag har börjat skriva lite och det blir nog väldigt ytligt det jag får ner så jag skulle sammantaget vilja bli lite mer deprimerad och finna ett annat djup i det jag skriver., en viss ängslan kunde skönjas i hans röst.

Ett stort leende kom över kvinnans läppar när hon utbrast, fortsätt att skriva sen kommer allt det ni önskar er att komma som ett brev på posten.

Några månader senare kunde man i lokalpressen läsa att en man hängt sig, märkligt nog hade det sett ut som han log när man tog ner honom.




Övriga genrer (Satir) av Johan Strömstedt
Läst 371 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-11-10 19:38



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Intressanta funderingar.
2018-04-28

    ej medlem längre
Så välskrivet och med en underbar fantasifull vinkling av psykisk ohälsa
2018-03-23

  lodjuret/seglare VIP
Om det nu är sant som en del säger, att en slappnar av totalt i dödens ögonblick och en blir lättare då all avföring i båda en öppningar rasar ur kroppen. Då bör ju leendet svara för en sista njutning, en sista lättnad. Så om det gör någon en som tjänst att dö. Då är det nog inte helt förslösat, bortkastat.
2017-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt