Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beträda

en dörr öppnas ljudlöst
flickan var mycket vacker
utan ett ord betraktar han hennes ansikte
äpplet skulle snart falla
det är här vi befinner oss
livet väntar inte

berätta, viskar jag




Fri vers (Fri form) av Stanley Rydell
Läst 455 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-11-11 12:42



Bookmark and Share


  ULJO
livet väntar inte - fint
2017-11-14

  Ingrid Trolle
En vacker dikt
om att livet pågår
i denna stund
det väntar inte
på att vi ska inse det.
2017-11-12

    Elisabeth Nilsson VIP
En suggestiv och lite hemlighetsfull dikt, om då och nu. Livet, som måste levas. Tas tillvara. Det är det enda liv vi får.
2017-11-12

    ej medlem längre
Text som träder in i 'nu', ett nu som i min läsning blir: livet är. Det finns ingen annan möjlighet, men varat kan delas i två av det som står mellan raderna: jaget ”följer” (citattecken därför att: kan 'nu' ha utsträckning?) antingen med i att inget kan förstås eller så visar jaget som här intresse för vad som är för handen. Kanske ligger i uppmaningen ”berätta” en möjlighet till att få veta: Kanske ett tilltal: Den enda heliga handlingen är allt – i det påståendet ligger 'nu' farligt nära. Jag sammanfattar texten så att evighetens 'nu' erbjuder medskapande. Och då har Du verkligen fört Din läsare fram till den skarpslipade eggen. Men samtidigt till ljuset.

Jag kunde förstås ha skrivit att texten är bra, för det är den, men bara skriva det är inte lika roligt.
2017-11-11

  i af apa
En öppning . Eden som liv tänker jag. nej livet väntar inte. hur kan något som väntar vara här...

2017-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Stanley Rydell
Stanley Rydell