Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppning

hennes ord ekar stilla
ser på henne ur ögonvrån
någonting har öppnats
skymningen kommer nerifrån

ett mörker stiger
himlens klarblå
jorden rymmer hur mycket
mörker som helst




Fri vers (Fri form) av Stanley Rydell
Läst 564 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-11-11 12:49



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jag tänker att trots allt mörker, för jorden rymmer tydligen hur mycket som helst, så finns där en öppning för var och en. Kvinnan i texten är lite av en gåta för mig, tänker att antingen är hon det även för dig, eller så finns hon inte längre mer än som en skugga i ögonvrån, som ett svagt eko. Några ord man särskilt minns. Anden har öppnats vare sig det rör sig om död eller födelse. En fin text som man kan tolka på flera sätt trots få rader. Tjusigt!
2019-09-20

  Marita Ohlquist VIP
Berörande, vemodigt, vackert, föder tankar och känslor!
2017-11-19

  Anya VIP
Jaa visst är det mycket mörker....både konkret och inom mänskligheten.
Tycker särskilt om raden:
"skymningen kommer nerifrån"
Bra bild.

2017-11-18

  i af apa
" jorden rymmer hur mycket mörker som helst". Vid denna dubbelbottnade mening som sammanfaller med diktens slut, stannar jag upp, inte för att dikten slutar utan snarare börjar... det är alltid en bedrift lyckas skriva ett slut som fortsätter efter " döden"... här ser jag icke i sorg, icke i glädje, icke i förvåning men med förundran hur mycket mörker jorden rymmer. ja, omätligt...

2017-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Stanley Rydell
Stanley Rydell