Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mjuka tassar, vassa klor

nio liv

nio för mycket

(må detta va mitt sista)


längs gömda vägar

går jag långsamt

(bringar otur till de som tittar)


en skugga som

sover på dagen

(ser skräcken i folks blickar)


ett iskallt skal

men inuti mig

(finns en klocka som högljutt tickar)


ett väsen
en vålnad
beväpnad
med tårar
jag skrämmer
den oinitierade
(håller om dig tills du kvävs)

med målande
kyssar
du för och
jag lyssnar
jag överdriver
jag lever utan hud
(det är väl bara sån jag är)

 

låt mig kyssa din bruna panna

snälla torka mitt svarta blod


jag
visar dig sjuka tankar

förklädda med vackra ord


jag har varit sådan länge

sju år av försvunnet mod


så håll mina mjuka tassar

och känn mina vassa klor

 

femhundra mil

i åska regn

(jag har ingenstans att gå)


en berömd profil

följer dina steg

(som en ljudlös metafor)


en skugga som

drunknat i mörkret

(ses av stora såsom små)


din ludna slav

redo att dö

(tills mitt hjärta slutar slå)


ingen att
skylla på
inget att
tycka så
ingen kan fylla
ett hål som ständigt växer
(det sväljer mig inifrån)

mitt hjärta
min svans
ja du håller
balansen
jag faller
klöser tag och drar dig ner
(det kommer alltid vara vi två)

 

låt mig kyssa din bruna panna

snälla torka mitt svarta blod


jag visar dig sjuka tankar

förklädda med vackra ord


jag har varit sådan länge

sju år av försvunnet mod


så håll mina mjuka tassar
och känn mina vassa klor

 

se på mig ta på mig älska mig snälla älska mig
se på mig ta på mig älska mig snälla älska mig

ta mitt liv
(bara nio kvar)

femhundra mil
(är jag framme snart?)

 en sista strid
(ett sista slag)

ett sista liv
(bara du och jag)

så låt mig kyssa din bruna panna

snälla torka mitt svarta blod


jag visar dig sjuka tankar

förklädda med vackra ord


jag har varit sådan länge

sju år borttappat mod


så håll mina mjuka tassar

och känn mina vassa klor




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Erik Gefvert
Läst 715 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-11-11 15:49



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Sjungande
Sorgemörkt
Vackert med
sin egna stil!
:}

2018-03-02

  morgonstjärna VIP
hm litet psykotiskt mörkt
känner en helhet

vargen gråter blommans död
myran kysser klon

2018-02-09

  LenaJohansson VIP
Vackert och dovt.
2017-11-19

    Mim
Lite mystisk när man börjar läsa din dikt, men så småningom förstår man helheten i din dikt, och man frågar inte längre ; Vem är du? Du har nått mig med denna dikt, på ett psykologiskt plan!
2017-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Erik Gefvert
Erik Gefvert