Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FJÄLLBLOMMAN

 

På fjällets branta sida
där fjällblomman bor
dess tillvaro är karg och mager
så den blir inte stor

Den tar ej mer än den behöver
men vacker lyser den ändå
vi måste böja oss för den
om vi dess skönhet ska nå

Den är ej rädd för storm och regn
och ej för bråda djup
den har sin tillit
helt till Gud

Så den är stark 
den lilla blomman
vi skulle lära utav den
varifrån 
vår styrka skulle komma

 

M-L

 




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-12 15:39



Bookmark and Share


  ULJO
Fint, mycket fint
2017-11-14

  Lars Hedlin
Väldigt fint!
2017-11-14

  Marita Ohlquist VIP
Fin text att läsa och begrunda!
2017-11-13

  aol
Sant tänkvärt så bra skaldat,
2017-11-12

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket fin och tänkvärd dikt...man skulle verkligen kunna läsa sig mycket av denna lilla blomma...
2017-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP