Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ROM på trappan vid foten av en stor och ädel gruppstaty


SOVER på näst nedersta trappsteget




vi klev rätt tätt
förbi
er säng i er säng-
kammare


det
har jag aldrig gjort
förut

skriver hackigt
för
det var så konstigt
att ni just precis

vaknade er morgon
just precis
just då
när vi turist-klantade

oss förbi
aldrig har jag klivit
rätt in i någons säng-
kammare förut

kände igen så nära
det där grumsiga just
i vaknandet men
så förskräckt-främmande

det var ju inte för mig
att se hur din karls hår var
rasta-stelt och sådär
sovklämt åt ena sidan

jag hade ju ingen rätt
att se er vakna upp sådär
under smutsfiltarna utomhus
jag hade ju ingen rätt


att se ert allra första möte
med varandra i den nya dagens
existens-fastklamrande stadslarm
febrila stad och ljus





Fri vers (Fri form) av glasa VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-12 18:59



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vilket fint perspektiv du tacklar hemlöshet ifrån, något som de flesta aldrig ägnar en tanke skulle jag tro! Applåder och respekt för respekt!
2017-12-04

  Ronny Berk
intressant men svårtolkat, " jag " som som ser ert första möte väcker min nyfikenhet !
2017-11-26

  Lars Hedlin
Starkt och levande samtidigt
2017-11-14
  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP