Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värkarbete

Boken kastade
sig ner från molnen

vek ut sina blad
i fallet

landade mjukt
i knät på kvinnan

hon sa

jag har fött
många barn
till jorden

boken svarade

jag föds
och jag föder
i mina läsare

ord
blir kött
och blod
bilder rörelse
berättelse

i det inre
ickespråk
jag väcker
ur mitt ordflöde

vårdar matar
de nyfödda
ordlösa
mellan mina blad

boken vände
sida och visade
kvinnan sitt
sprakande
språk

hon sa

den tillit du ger
blir till styrka
ett inre stöd
i de små
och samtidigt
starkare motstånd

motgift
mot smärtan
i stinget
som är själva livet

våndan
det ständiga
värkarbetet

kvinnan
tog boken
reste sig
leende
höll upp mot
himlen

den bläddrade
vänligt med bladen

lyfte stadig
med stigande vind
mot främmande
stränder




Fri vers av Petter Wingren
Läst 261 gånger
Publicerad 2017-11-12 22:41



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Skickligt hålla samman en så lång dikt, du har gett den kropp. Gillar dialogformen passar både det kvinnliga och boken som fenomen här personifierad.
Ett lyckokast! Bra där!
BOK-märks!
2017-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren