Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

natur - moral

naturen är människans skal
och vårt inre är moral

vi har behov
och vi vill väl
men hur får vi det
att gå ihop

när den fattiges död
blivit den rikes bröd
har jämlikhet och solidaritet
försvunnit
-
vilket dilemma
att vara människa
hur löser vi det här
hur slutar vi upp med
att utsuga och exploatera
allt på vår jord
!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-11-12 23:09



Bookmark and Share


  Fulbergarn
ja hur gör man
2017-11-20

  Lovisa Lindbom
Stark text- om viktiga saker. Vi är alla en del av naturen. Naturen är vårt skal. hur ska vi leva på den här planeten i harmoni med naturen och varandra? Det är vårt val.
2017-11-15

  ULJO
Gillar denna mycket
2017-11-14

  Lars Hedlin
Närvarande stark och bra!
2017-11-14

    Elisabeth Nilsson VIP
En text, med viktiga och tänkvärda funderingar kring hur vi hanterar jorden och våra liv.
2017-11-13

    ej medlem längre
En text med stort värde och frågor med djupaste betydelse.
2017-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra text, passar bra som tävlingsbidrag!
2017-11-13

  Respons VIP
Viktiga frågor om sambandet mellan det inre och det yttre
2017-11-13

    ej medlem längre
Bra och högst aktuella frågor.
2017-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP