Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På nätterna

På nätterna knackar de på min dörr
mannen från Kongo som trampade på en mina
kvinnan som kidnappades som sexslav från Vitryssland
pappan vars farfar dödades av militären i Chile

De vill berätta en historia
och behöver någon som lyssnar
för de är inte ensamma i världen
Det finns barn som bär deras smärta

Det finns ingen tomte som kommer med trygghetsklappar
Det finns ingen pappa som hyllas i grannarnas skvaller
Det finns ingen mamma på lönelistan
Bara de här föräldrarna som sliter med sin vardag

Julafton går att passera genom sömnen
Utvecklingssamtalen handlar om någon annan
Rullstolen kråmar sin fantomsmärtor på balkongen
Medan jag ligger här hos dig och smeker din själ




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-13 03:16



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Tyvärr är det inte bara på nätterna sådana tankar kommer. Man tvingas leva med dem dygnet runt, om man är någorlunda vid sunda vätskor.
2017-11-18

  Blomma-Stjärna VIP
En dikt om världen av idag - skriven av en människa som ser och tar del - en medmänniska!
2017-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP