Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minneslunden

Låt drömmarna komma
och leka tafatt
från barndom till vuxen ålder

För en stund ge liv åt de bortgångna
att åter få röra vid varann
att hålla i varandras händer

Låt dofterna väcka minnen
nytvättade lakan som hänger på tork
den nyskurade stentrappan

Låt drömmarna ge liv åt ljud ifrån förr
en spårvagn som sedan länge är borta
bryggarbilen med sina klirrande glas
dixielandmusiken hörs ifrån aulan

Minnas är att drömma
sudda bort allt ont blott för en liten stund
vardagens bekymmer får vänta










Fri vers av Johan Strömstedt
Läst 425 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-13 21:41



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Vemodsvackra ord som går rakt till hjärtat.
2018-04-28

    ej medlem längre
Ömsint låter du oss få ta del av dina minnen. Du skriver förtrollande bra.
2017-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt