Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här texten är nära oss som bor här med respekt för Er skriver jag den här..som ett utkast till något bättre.


Vi klarar mer än ni tror, alltid.

Jag sökte på mig själv idag och se
där står det att jag bor i Lillhagen.
(Tänk på oss som arbetat i köket)
Men vi bor faktiskt i Backa-Röd.

-Att jag är äldre än genomsnittet
och..
-Kan jag hjälpa att jag har blivit,
psykosocialt död efter övergrepp?

-Är det mitt fel att jag fått förtida
pension, för att jag blivit skadad..

-Bryr dig inte, ingen vet hur stark
du skulle varit om det aldrig hänt.

-Usch vad det är jobbigt att blivit
kränkt, hotad och sex-våldsutsatt
undrar om vi som har erfarenhet,
kan hjälpa och stötta de andra här
"nya område" speciell de som farit
illa av politikernas dåliga omdöme.

-Pengar är inte allt, om vi får en pott
som vi solidariskt, delar mellan oss..
Hur skulle den fördelningen då se ut?

-Blir Vi ett rikt område i andras ögon
eller handlar pengar, bara om status?

-Är vår frihet från tvång mera värt..?

Jag sökte på mig själv idag och se
där står det att jag bor i Lillhagen.
(Tänk på oss som arbetat i köket)
Men vi bor faktiskt i Backa-Röd.

Och:
Tillsammans kan Vi höja statusen..

-Så, nu har jag propagerat för partiet!

-Vårat Egna Parti här i Backa, någonting..

(Inte SD inte M inte L inte Kd inte S inte något parti.)

-Skona mig, det är ju arbetsvecka.

-Inte för mig!

-Jag är fri från tvångssamhället.

-Ja, bara för du slår dig fri för att slippa,
bli till en medelsvensson, hellre fattigfri?

-De kallar er för socialfall ni som inte
sökt vård för era skador efter brotten.

-Så du menar att vi ska kontakta, vården?

-Det behövs ett samarbete, Polis och Vård.

-Ja, det heter polisvård, inte rättspsyket.

-Och ni är inte några kriminalsocialfall..

Nu vilar jag för den här texten kan aldrig ta slut.

"Jag sökte på mig själv idag och se
där står det att jag bor i Lillhagen.
(Tänk på oss som arbetat i köket)
Men vi bor faktiskt i Backa-Röd."

"Ett område fullt av Intelligenta, någonting"

-Måste Vi slåss om den saken?

-Där ser ni texten tar aldrig slut..




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-11-14 15:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP