Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sifferstressen biter tag i mig

timme efter timme

går åt till att försöka reda ut

alla räkningar med vilka som

redan är betalda

och vilka som kommit till

extra straffavgift

bl a Radiotjänst är väldigt

ettriga trots att de i telefon

en gång sa att jag brukar ju

alltid betala min radio och TV

avgift som dessutom är väldigt

lätt blanda ihop med bolaget

som vi betalar för internet

ja det är kaka på kaka som

jag ej i min hjärna får in

då den är drillad att

tänka rationellt

och det är det sista

man kan kalla alla

inblandade som rycker

i våra skjortärmar

för att få sina pengar

Att förstå att jag som

sedan länge är pensionär

kanske kan ha lite roligare

för de slanatarna än att

timme efter timme 

försöka leta på HUR

det kunde bli så fel

Borde väl kontakta

min bank eller byta

bort den då de ändrade

regler för autogiro

så det blev rörigt och

allt fler o fler fel

begicks av mig

som verkar vara en

kassako för indrivning

i alla fall, men det är

ärligt talat förstås

en klen tröst

 

 




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-11-15 16:19



Bookmark and Share


  Kim VIP
Kram o tack för alla fina medkännande kommentarer!
2018-01-18

  claes fredelius
Vilket (kassa)flöde Kim!
Sysslar mycket med samma sak
Det gäller att hålla huvet klart
Och hoppas på flis från Stim!
2017-12-11

  Jaseph
Förstår att det är jobbigt! Kanske kan någon hjälpa dig att ta striden!
2017-12-02

  ULJO
Ett tips. Placera en dokumentförstörare vid brevlådan med texten "endast räkningar här"
2017-11-17

  Kim VIP
Oj hade glömt att jag skrivit denna också tidigare!
2017-11-17

  Nils-Robert
Texten ger uttryck för den frustration vi många känner inför kuverten som ramlar in genom lågan
2017-11-15

  aol
Så bra du fångar ett problem vi alla har.
2017-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP