Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osynliga avtryck

Ser en man i parken
tysta steg mot gruset
löv som stilla faller
blick vid gryningsljuset

Handen genom håret
morgon vaknar still
trött men fri i sinnet
gör han som han vill

Solljus mellan träden
från en molnfri dag
vinden för en fågel
mot synligt välbehag

Blommor doftar ljuvligt
efter daggfylld natt
vatten glittrar vackert
som en silverskatt

Han söker efter lyckan
en kärleksfull finess
slumpvist i sin vandring
utan jäkt och stress

Kärlek möter ensamhet
bland tidens gula blad
fåglarna på himmelen
de flyger bort på rad

Han packar sina saker
så noga utan spår
svårt att finna avtryck
på vägar där han går

Ensam vill han vara
så fri från stora krav
han går mot horisonten
med sin vandringsstav

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 579 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2017-11-16 18:30



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Insiktsfull och vackert skriven text,
om en en fri och kravlös vandringsman
som söker lyckan utan stress!
2017-11-22

  Lars Hedlin
Så underbar text!
2017-11-19

  Lasseman VIP
Tyckte om att läsa din text sökare och vandrare som jag själv är..
2017-11-18

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om din lite vemodiga, men frihetslängtande dikt...
2017-11-18

  Kjell Åhsberg
Fin skildring av frihet. Eremitens frihet och frihet från samhällets alla krav.
2017-11-18

  Anya VIP
En fin bild över en fri man. Tänker på Snusmumriken. Han går och kommer.
2017-11-18

    ej medlem längre
Härliga rader och sköna rim..
2017-11-18

  Eva Helene VIP
Vackert med skön rytm i dina ord!
2017-11-18

    ej medlem längre
En vacker livsvandring i dina berörande rader!
2017-11-18

    ej medlem längre
en inspirerande vandring bland blommor och blad
2017-11-17

  överlevaren VIP
Texten andas frihet, leva livet dag för dag i nuet....
2017-11-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart fint och berörande om en frihetstörstande vandrare på livets stig.
2017-11-17

  M.Eta
Känns sorgligt, men för vandraren är det tydligen ett behagligt liv! Fin text!
2017-11-17

  Marita Ohlquist VIP
Vacker och berörande text om en av livets vandrare!
2017-11-17

  Karina"Kia"
En ensam vandrare med stav!

Underbar dikt i rim,då du ger känslan fri!
2017-11-17

  Ingrid Trolle
Mycket vackert dikt
om livsvandringen
mot horisonten
Tycker mig kunna se
den raka lugna ryggen
2017-11-16

  Nils-Robert
Så bra diktat.
2017-11-16

  Eva Langrath VIP
Fin skildring av en vandrande människa
2017-11-16

    ej medlem längre
Fint fångat.
2017-11-16

    ej medlem längre
Blir varm i hjärtat av dina fina ord!
2017-11-16

  Blomma-Stjärna VIP
En ömsint berättelse om en fri vandrare som jag känner mycket för och hoppas han finner lycka varje dag som går!
2017-11-16

  Stay Golden
''Solljus mellan träden
från en molnfri dag
vinden för en fågel
mot synligt välbehag ''

Magiskt! Fantastiskt! Alldeles...JA! alldeles underbart!
2017-11-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO