Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ARBETSAM BETRAKTELSE

Den vars arbete värderas högre än utövaren kan sägas utgöra ett komplement till det lägre värdet,där det högre värdet är beroende av det lägre värdets insats för att kunna utföras,där det ena tar och det andra ger.

*

Ett arbete kan också enbart bedömas utifrån dess funktionella verkan och värderas efter var och ens ambition med arbetet.

*

Det meningsfulla med ett arbete är antingen tillfredsställelsen det ger utövaren,arbetsgivaren eller båda som egenföretagare.

*

Den arbetar inte mindre som har uppnått samma arbetsprestation på en timme motför den som ägnat två timmar med samma resultat.

*

Att arbeta åt sig själv är skattefritt då man betalat allt själv med möda svett och slit samt dyrbar tid av sitt liv.

*

Det legala löne och skatteslaveriet som gynnar finansmagnaterna,är en odemokratisk och misantropisk finanspolitik.

*

Ett ointressant arbete utövas mest för att glömma att det är ett ointressant arbete i vilket man inbillar sig att det är ett intressant arbete för att få tiden att gå för att sedan ägna sig åt ett ointressant privatliv som man lever för att glömma att det är ett ointressant liv medan man inbillar sig att det är intressant för att inte dö av leda.

*

Det man sår får oftast arbetsgivaren skörda.

*

Den som har ett arbete får vara tacksam även om det inte lönar sig i längden.

*

Den arbetslösa sysslolösheten leda till leda,apati och socialt förfall.

*

Man måste arbeta,om än inte av lust så av förtvivlan och aggression för att glömma framtiden.

*

Själva livet i sig själv är ett arbete att ta sig igenom,där den late givit upp.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 269 gånger
Publicerad 2017-11-15 22:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP