Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samla mina tankar i din hand

Samla mina tankar i din hand
Betrakta dem med ömhet allena
Sätt mitt galna kaos i brand
Ur askan föds det sanna, rena

Jag älskar förgäves i klen framtidstro
Jag sparkar på den hand som bär
Raserar blint mitt ursprungs livsbro
Plockar bit för bit min själ isär

Himmelens gåvor gavs mig en gång
- Jag föddes i frihetens glans
En stjärna bland andra i Guds sång
- Så gavs mig en förunderlig chans

Sorgen är ekot av min rena röst
Som förlorat tron på yttre gehör
Genom vintrar gick jag förutan tröst
Medan livet pågick därutanför




Fri vers av Ida Annie
Läst 401 gånger
Publicerad 2017-11-15 22:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ida Annie