Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juletid med gottegris-Vintersaga 2017.





Mammografi i en rutten
Stad av råkall höstlig
ensamhet

Jo nu var det dags igen
Där hittades Piff och Puffs
Kvarglömda nötter
från förra Julafton

Farmors förlorade
Tjocka Guldring i
24-karat! Så som
hela Släkten letat. ..

Jäkla sierskan som
man betalat dyrt
Och som sett syner
att den kommit emellan
Spåret på ett tåg.


Och så fanns den
Ju där. ..

Hela tiden!

Och inget i övrigt
att vara rädd för

Bara självmordsbombare
Böldpest och. ..

Salmonella utbrott
från Svin-Ingvars
Utegångs grisar

Med vattentäkten intill som
förorenat Stans Vattentorn

Lite skit i rören rensade
för övrigt bara ut i det
kollektiva samvetet en aning. ..

Samt de goda tröstande orden
Från en Djursamtalare

Som sagt att nassarna varit
Ledsna över att det gått som
det gått. Därför att ingen
lyssnat på dem,över att de
inte trivdes att vistas där.
I Främligarnas dal som
stället visst kallades för!

Annars var det för övrigt
inget att vara rädd för

Bara den årliga galna
Festkaos marknads
gemenskapen

Där falsk enskildhet som
visst gick under benämning
Julefrid i stugan vistades

Med en serietecknad Tomte
som belåtet ångeststämplade
Ok! på serietillverkade
Småflickors dockrumpor.

Say Mama! Och med belåtna
Skratt kom undan med det!

Då gick det bra att kvalitets säkra
Dockor som dög och barn som
varit snälla och skulle få presenter

Men alla andra som farit illa
för att de blivit bortglömda
Och inte längre dög?

De fick väl hitta på något annat!

för det är ju bara så det är
när det lackar mot jul igen

The same presidiumheter
as all the past years of
Christmas?

Inlindad i röda sidenguld
Band mellan avsomnade
Sockerflor besprutade
Gröna barr. .. allt med
idylliskt bjällerklang
I bakgrunden

Bara för att den rätta stämningen
åter skall kunna infinna sig. ..igen
och igen.


Så kommer inte
Du till Julen.

Så kommer Julen
krypande till Dig

Inget undantag

In i Din våtaste dröm
eller hemskaste Mara


Var såå säker. ..

Fridens liljor och
Bjällerklang på dig.
Och Go Jul. .. så småningom.
Pust!







Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-11-23 13:55



Bookmark and Share


  aol
Haha så är det ju samma känsla att leta upp varje gång man knyter snören runt julklapparna,
2017-11-26

  i af apa
Hehe- det drar ihop sig till jul i Svin- Ingvars utgågna grisar... kul jul.
2017-11-24

  Bossepoet från Österbotten
Var blev min barnatro
hopplöst förlorad.
2017-11-24

  överlevaren VIP
Roligt ordat, GILLAR!!!!!!!!!!
2017-11-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken salt stämning i denna superba satirska julsaga.
2017-11-23

  Öknens Ros VIP
dystopisk stämning, man månde bäva inför både jul och framtid.
2017-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP