Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Göteborg fanns en gång en fabrik som hette Tomten och gjorde skurmedlet Tomteskur och lemonadpulvret Tomtebrus som, hällt i vatten, brusade kraftigt. Billig läsk till alla barns, även min, förtjusning.


Julestress igen

Stressad tomte hörde sus 
trodde han fått tinnitus 
doktorn titta´i hans öra 
sa´:"Sjukskriva kan jag ej göra 
det är bara Tomtebrus!"




Bunden vers (Limerick) av limerick
Läst 342 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-11-16 17:24



Bookmark and Share


  aol
Kommer ihåg , gillar limericken känner ett stort leende.
2017-11-26

    Dan Myrbeck
Så då kan man alltså konstatera:

Sparkling men inte
sjukling...
2017-11-24

  Gunnel Eriksson VIP
Jag kan känna smaken av Tomtebrus
i munnen. Som barn tyckte jag att
det var gott. Nu?
Bra limerick. Uppskattar dubbeltydigheten i Tomtebrus.
2017-11-17

  lodjuret/seglare VIP
Den passar nog i en bok, om läsaren på det blir klok, osäkert mera väl är, om än sense moral lär, eller förblir en möjlig tok.
2017-11-16

  Marita Ohlquist VIP
Härlig limerick!
Jag kommer ihåg både skurmedlet och lemonadpulvret.


2017-11-16

  Kungskobran VIP
Kul.
2017-11-16
  > Nästa text
< Föregående

limerick
limerick

Mina favoriter
Hålla truten-limerick