Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av iakttagelser och samtal med min gode vän Paulo


Emotionell Slum

Slummen
I sin nya gestalt
Olik den klassiska man ser i storstäderna
inte kåkstäder
plåtskjul
tiggande barn med ögon
för vuxna för sin ålder

Den nya slummen
som en infektion i stadskärnan
en mental
emotionellt utarmad
känslokall
materiell
ytlig
falsk fasad

Den fina gatan
där du bara får vistas
om du matchar "kriterier"
där du ses med oblida ögon som inkräktare

Slummen
där botox och plastik råder
där paradise hotell och rika hemmafruar
anger takten och modet
Slummen
där du måste ha den senaste modellen
av
bil
mobiltelefon
möblemang
älskare/älskarinna

Hipster-looken
vintage-träsket
där man dricker för att döva sin känsla av falskhet
vänder sig om i sängen
efter ännu ett bekräftelse-ligg och
stirrar tom i själen mot väggen

där den stackars ditlurade tiggaren från ett fattigt Eu-uland
har mer riktig glädje i sin tillvaro

Den emotionella slummen
som sakta äter upp stadsdelarna
en efter en...




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-16 17:37



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Den nya tidens melodi, men ack så sorglig.
2017-11-17

  genni VIP
Jag kan bara hålla med dig. Kram
2017-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP