Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvillingen

Blicken i mitt inre
kanhända blir jag två
någon att efterlikna
det måste vara så
på utsidan den samma
för varje dag som går
insidan och känslor
i förändringens spår

Födda mitt i natten
det är vi du och jag
villkorsscenen så lika
jag kanske lite svag
vackra där i mörker
hyn så mjuk och len
en prins, en prinsessa
där i vågornas sken

Du en liten slarver
med ytliga kontakter
jag för kärlek svag
och böljande takter
nyfikna tillsammans
vad livet oss kan ge
ödmjuka i tanken
så att gott oss kan ske

Tvillingar det är vi
i själ och hjärta
delar samma öde
lycka och smärta
själarna är delade
samhörighet och frid
kärlekens blomma
nu och i evig tid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 486 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-02-20 09:19



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Varmt och vackert!
2019-02-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Från början vi
har en del var
av mor och far.
Dessa två åt olika
håll lockar pockar
bara att hoppas på
att de inte krockar
när de rockar...
Talade text att få
ta del av! Tack!
2019-02-24

  Maj-Lis VIP
Att hitta en tvillingsjäl...är en vacker gåva
2019-02-21

  Eva Langrath VIP
Fin text om tvillingsjälar
2019-02-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande och fint diktat om att finna sin tvillingsjäl. Det är inte alla förunnat.
2019-02-20

  M.Eta
Störst av allt är kärleken!
2019-02-20

  Marita Ohlquist VIP
Fin kärlekspoesi!
2019-02-20

  Feliaxel VIP
Fint om tvillingsjälar
2019-02-20

  Maria Sundelin VIP
Fina tankar
2019-02-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO