Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: namahka.se


Nu vill jag plantera ett träd hos dig

 

Min förfader

skulpterade sitt liv

jämte trädens stammar

 

och fast mossan

blev en fattigs bädd

fångades silvertårar

i linneas klockor

 

när jag nu

andas in staden i skogen

och andra får bekräfta

dugligheten för mig själv

 

försöker jag tänka på

att det är i det lilla livet

som de visa svaren finns

 

det kanske är så

att framtiden finns i skogen

och att nyckeln till andlighet

finns i den minsta blomman

 

tänker jag när samvetet antecknar

med sin svarta domedagspenna 

 

men tänk om alla kunde

plantera ett träd...

 

min förfader

planterade ett träd

till mig

 

nu vill jag

plantera ett träd

till dig

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 487 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-11-17 16:48



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt förankrat i känslan..Mycket bra skrivit!
2017-11-19

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, vi behöver ge vidare till kommande generationer...mycket fint...
2017-11-18

  Ingrid Trolle
Visst borde vi alla
plantera ett träd och
sluta med att bara sucka
inför alla skövlingar.
Fin poesi du skrivit här
2017-11-18

  Bo Himmelsbåge
Mycket fin poesi om vikten av att plantera ett livgivande vårdträd till åminnelse av någon, som planterat ett till Dig...

För skogen är framtiden, som ger oss luft och syre, ved och frukter och lövmylla; med rötterna i jorden och kronan i himlen, är de också förmedlare av Kosmisk energi och visdom!

Särskilt poetiskt och vackert fann jag:

"... och fast mossan

blev en fattigs bädd

fångades silvertårar

i linneas klockor!


2017-11-18

  Solstrale VIP
Det doftar det spirar det växer, orden som frön du satt, ett avtryck för framtiden med vackra spår...
2017-11-17

  Karina"Kia"
En riktigt fin dikt som värnar om kärlek!
Bra här!
2017-11-17

  ULJO
Din text äger ett gott syfte
2017-11-17

    ej medlem längre
En text med vackra poetiska slingor.
2017-11-17

    Elisabeth Nilsson VIP
En vacker text, med stort innehåll, som väcker tankar om livet.
2017-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP