Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skyttegraven

Så mycket av min tid
Har jag bott i skyttegraven.

Flytt ner till dikets botten.
Utanför hör jag orden falla.
Hör Skriken, vråla likt jaktplan
Som fäller ord bomber.

I skyttegravens lervälling
bor jag, nersölad av ord.
Frusen av ilskans distans.
Skrämd av den hårda tonen.

I fruktan bor jag här
För kriget där ovan
Är förlorat. Sargat hjärta.

Taggtråd och minor
Hindrar reträtt.
Men Du väcker mitt mod
Och jag springer
mot ett annat land.




Fri vers (Fri form) av Kjell-Gunnar Bergman
Läst 362 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-17 22:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kjell-Gunnar Bergman
Kjell-Gunnar Bergman