Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett stycke för harang och en punkt

 

 

När ett hopp i en grynna, ritar tystnad på ett ark, grunnar tid

som är liv, gnuggar bly med min hand, suddar ut

ett hjärta, står i brand.

Gör en liknelse, liksom ler utan djup

 

Bullrar ord, doftar sött, som en slana är ett liv, rullar runt

i det slöa, ser ett taskspel, ganska klart

över staden finns ett stjärna, fyller drömmar 

med grus

 

Räknas bort av en annan, skriker KUK

ja, det var fel

 

Skriver vidare för att tänka, låter vinden friska i, sover

regn som en älskad, letar lika och ger

upp, du är nära men inte alls

 

Flår en reva, räknar steg, gör ett hopp

till en lykta, ser ett brinnande skred

 

Hör du dessa ord?

 

Djuret sover i sin grotta, ler åt lugnet, i stormen

finns ett jag

 

Dina händer, de är blå

 

Vänder om, tecknar streck till en tavla

åter vidare, i en skugga, finns ett du

 

Ska sluta babbla, göra turbaner, av en harang

vira ord kring en näsa

och fylla tomheten

med en punkt.




Fri vers av Kozo
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-18 01:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
en fullvärdig uppföljare med
Slit, i, Hår! +
2017-11-18

  i af apa
Jag hör en puka. Detta är ren musik!
2017-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo