Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför just nu

- Varför just nu
- varför inte
- hellre sen
- sen är bra
- men nu är prismat
där vitt ljus bryts i alla färger
nu är vitalitet
en mötesplats
mellan då och sen
nu, ett svart hål i väntan på... vadå
nu, en vas med minnets vissnade blommor
nu, närvarons hemliga nyckelhål
kärlekens anknytningspunkt
framtidens landningsbana
eller språngbräda
drejskivan där kärlet formas
för kommande bruk
den påtagliga arena
där tiden står naken
endast klädd
i det förgångnas andedräkt
som en vind i håret
på den som sparkar ut
matchbollen
i förvissning om seger
nu, en öppen mun
ett gapflabb
ett leende
en kyss
- varför just nu
- varför inte
- hellre sen
- sen är bra...
...men nu är bäst




Fri vers av Petter Wingren
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-18 08:23



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
"där tiden står naken
endast klädd
i det förgångnas andedräkt"
Suveränt uttryckt om människans villkor, annars lite mycket för mig att gå vilse i. Tror också på nuet som möjlig mötesplats.Fina finurliga formuleringar.
2017-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren