Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oanmält

Meriter må finnas
beundran lysa
i beundrarens ögon

respekt för de värden
den respekterade
har visat i handling

glädje inför
den trovärdiga
samstämmiga bild
det förflutna bär fram
till bedömning

Men förtroende
skapas i direktkontakt

i det känsliga samspel i nuet
mellan koder och kroppsspråk
som står och väger mellan
tolkningar färgade
av misstro eller tillit

vems inre kraft ska
placera karta
och kompass

vilken riktning
ska tas ut

vilken position
är utgångspunkt
för det ömsesidiga

förtroende
kan ingen
efterapa

förtroende
sker
oanmält




Fri vers av Petter Wingren
Läst 200 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-11-18 08:56



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Förtroende, en dyrbar gåva, sann i sin enkelhet. Beundran, kanske är en överskattad känsla, som förminskar. Hur som helst, som alltid en högst genomtänkt text, att fundera över.
2017-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren