Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HYPNOTISKA SAGOR

en cirkels vidd

en stjärnas glans

och allt det där

som en gång fanns

er suggestiva ritual

och offrandet

till tor och baal

nu är jag fri

Gud står mig bi

jag avstår från

jag låter bli

i vägran finns en

njutbar kraft

som ingen av er

nånsin haft

är allt det där

ni inte vet

höjt över livets

verklighet?

det altare

ni offrar på

är lögnens bålverk i det blå

de myter som

är dårens stöd

är inkörsport

till evig död

man luttrar inte

kattguldet

och sockervadd

gör ingen mätt

de fabler som man

slugt tänkt ut

blir pinorummet

utan slut

och hjälteglorior

regnar bort

en glansdag blev

så ynkligt kort

 

 

LARZ GUSTAFSSON 18/11 2017




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 305 gånger
Publicerad 2017-11-18 10:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP